Det är en väldigt vacker och höstig dag. Löven sprakar i gult, grönt orange och rött och trots den låga temperaturen, värmer solen och jag blir glad. De vita fyrkantiga radhusen bildar en fin kontrast mot de färgglada bladen på buskar och träd. De ser nästan ut som en liggande trappa – en sån där Gran Canaria-trappa som alltid finns i resebyråernas broschyrer.

Många är ute och promenerar, joggar eller cyklar. Jag slår mig ned på bänken vid lekplatsen och njuter i solen. Men varför är lekplatsen tom? Jag ser nästan bara vuxna, någon med rollator, någon med hund, men bara ett par har med sig ett litet barn ut. Varför är inga barn ute och leker Varför är lekplatsen tom?

Mitt leende stelnar till lite när jag möter en cyklande man som misstänksamt tittar på mig och min kamera, sedan försvinner det helt. Leendet. Istället formas en bekymmersrynka mellan mina ögonbryn. Vart har alla barn tagit vägen? Sitter alla hemma och spelar dataspel? Jag ryser i den svala höstluften.

Hur kommer världen se ut om några år, när den här generationens barn och ungdomar vuxit upp – kommer det att vara helt tomt ute då? Kommer alla att sitta inne på varsitt håll och hänga på Internet?

Kommer sociala medier vara den enda umgängesformen?

Den tomma lekplatsen blir plötsligt mer vemodig än solig – det är nästan som att de nyss så vackra och färgglada träden blir hotfulla i solen. Kanske är det här en liten förhandsvisning på vår framtid – en framtid där ingen någonsin går ut och träffar andra människor, i verkligheten.

I livet.