Okidoki, som du nog förstår så kom vi fram till Hawaiis flygplats till slut. Klockan var mitt i natten, dels för att flyget tog 4 timmar istället för två, som vi räknat ut – tror det kallas tidsskillnad – och dels för att det inte startade förrän närmare elva. Vi lyckades hitta vår hyrbil, packa in alla våra väskor och körde mot vårt mål Holualoa-Kona. Det visade sig att vi behövde köra ganska mycket uppför, vilket var helt okej till att börja med.

På vägen pausade vi för att köpa lite mat på Safeway, har öppet 24-7. Det visade sig också vara svårt med nyttigheter. I en hel gång med flingpaket lyckades jag inte hitta något direkt nyttigt. Müsli var inte att tänka på och tillslut tog jag Kellogs special K multigrain och var nöjd med det att det var typ 25% socker insåg jag inte förrän jag smakade. En annan sak som är problematiskt är korsord – det finns inga arrow-words!

Nåväl, efter handlingen var det bara att åka vidare på de krokiga och smala vägarna upp i bergen, i kolmörkret. ( Ganska branta var vägarna som sagt).

Till slut kom vi i alla fall fram till vårt hus “Fruit orchard”. Då funkade inte koden till nyckelboxen. Eller låt mig klargöra; då funkade inte koden till nyckelboxen för oss. Eller jo, det gjorde den egentligen, men nyckelboxen fungerade inte riktigt som vi trodde. När vi väl insåg hur den funkar gick det förhållandevis lätt att komma in.

Huset var jättefint och i stort sett allt man behöver fanns tillgängligt, till och med förvaringsburkar för rester. Men gissa var de förvarar salt och peppar – tänkte väl det, nej inte skafferiet, utan … nej inte kryddhyllan, nej! I kylen! Why?

På måndagen sov vi ganska länge – trots att vi bodde granne med en pubertal, tupp som inte kan klockan (Klas) – och tog sedan en första tur ned till staden, där vi badade en kort stund vid simstarten och kollade lite affärer.
– Såg du fiskarna! frågade maken.
– Fiskar? svarade jag, och vände förvånat mina illröda och svidande mot min något suddiga make.
Eventuellt kanske jag hade missat att ta på mig simglasögonen … Mer om fördelen med simglasögon följer i nästa avsnitt. Stay tuned!