I tisdags hade jag vett att ta på mig simglasögon när vi simmade – och nu får jag erkänna att jag bröt min regelbundna simträning. I år blir det mer än 1×1000 meters simning för mig. Visserligen kan jag inte påstå att jag crawlade hela tiden den här gången, men vi simmade närmare 2 km, vilket jag nog inte gjort sedan jag var typ 10 och gick på simträning. Och jag såg fiskar. Inte nog med att jag simmade ” Where champions have swum” jag såg massor av fiskar. Alltså exotiska fiskar i alla möjliga färger, inte typ abborrar och mörtar, som man kan se hemma … om man kan se något .. utan riktig färgglada lirare … som man också kan se hemma, fast i akvarier. Ska leta bilder på nätet och återkommer med det, om jag kommer ihåg.

Dessutom skaffade jag två jättegulliga vänner på vår altan, Henry och Gunilla.
Oj, Sorry, det blev fel – det blev visst en bild på mina andra vänner, Kevin och Charlotta. Här kommer Henry och Gunilla:

Och om du undrar vad det är framför Henry så är det en avokado från trädet utanför vår dörr.

I går, dvs i onsdags, simmade vi inte, men vi badade. Badet “White Sands” var extremt fascinerande; helt turkost vatten, inga stenar, bara väldigt ljus och mjuk sand. Det var ganska mycket vågor och jag tittade på vågsurfarna för att se hur de gjorde.
“Kan ju inte vara så svårt det där” tänkte jag och gjorde mig redo – jag skulle minsann surfa jag med, visserligen utan bräda, men hur svårt kan det vara? När nästa stora våg kom gjorde jag något, kanske inte helt genomtänkt, vad vet jag inte. Men gissa om jag surfade!

Det gjorde jag inte. Om inte “att surfa” betyder ” tryckas ihop till en sprattlig boll, nästan bryta ryggen, svälja två liter vatten och typ hamna någonstans långt under vågen istället för på och halvt tappa bikinin” för i så fall gjorde jag det – väldigt bra. Nog perfekt faktiskt.

När vi kom upp på berget och hem till vår lilla stuga igen var det dags att flytta till nästa hus, Garden Grange.

Här saknar jag Henry och Gunilla jättemycket och har försökt locka hit dem med bananskal, men de enda husdjur vi har är en pytteliten ödla – som har gått och gömt sig, en tråkig vandrande pinne, Tråkmåns, och väldigt många sällskapliga och pigga myror. Vi har som tur är kommit en bit ifrån Klas, vår granne målbrottstuppen, som gal (eller brölar) var tionde sekund mellan klockan 4-7, och i stället hamnat intill ett gäng fåglar, som låter väldigt exotiska, och en ganska normal tupp, som bara gal några gånger efter sex. (Just det, tolka fritt).
Om du undrar vad som händer när man låter pengar, andra småpryttlar och en bit pappersinslagen mörk choklad samsas i samma fack på väskan och promenerar runt med det i godan ro i tropisk värme, kan jag berätta det i nästa del av min Hawaii-redogörelse.

Aloha!