Money laundry
Jo, om man förvarar choklad och annat smått och gott i samma väska i tropisk värme, får man ägna sig åt pengatvätt. Fast laglig.

Som sagt flyttade vi in i nytt hus i förrgår och det enda som är sämre än i förra huset är husdjuren och internet (hur långsamt kan ett bredband vara?). Och en sak som var lite smått oroande. När jag kom in i badrummet och såg vad som låg i toaletten …

Alltså man börjar ju undra vad de som bodde i huset innan oss åt!

I går började vi dagen med att gå upp ganska tidigt och dra och simma “Where Champions (och min käre make) will swim” och det var svårt. Extremt blåsigt och stora vågor – kan säga att det inte blev några två km för mig. Men jag insåg att simdelen av Ironman definitivt inte är något för mig. Vet inte hur långt maken orkade klättra på vågorna, men jag gav upp ganska snabbt och höll mig istället under vattenytan där det var relativt lugnt. Det var ännu mer fisksorter än tidigare, och de var också större och trevligare. Det kändes verkligen som att simma i ett jättestort och jättesalt och jätteströmt akvarium. Och nej, jag kommer förstås inte sno bilder på internet och visa vilka fiskar det var – förstår inte hur jag kunde glömma hur förbjudet det är! Men för den som är intresserad går det att googla bilder på fiskar i Hawaii – för det var dem vi såg.

Efter badet drog vi till White Sands där vi parkerade bilen, för att sedan ta en löptur “where champions have run”. Planen var att springa ungefär 10 minuter åt ena hållet på Alii drive och sedan vända och springa tillbaka igen. Bra idé. Jag kom som vanligt några meter efter min käre make (och funderade som alltid på varför jag för i h-e inte tagit med mig musik att lyssna på när han ändå inte är sällskaplig). Det kändes ganska bra, trots värmen, och när maken tyckte att vi skulle vända svarade jag bara lite nonchalant.
– Okej, kan vi väl! (medan jag tänkte; Vilken mes! Vi har ju bara börjat!)
Sedan sprang vi tillbaka. Eller maken sprang. Jag sprang till en början, sedan joggade jag sakta, sedan stapplade jag. Vägen tillbaka var ju dubbelt så lång! Och jag insåg att inte heller löpdelen av Ironman är något för mig.

Väl tillbaka drack jag allt vatten jag kunde hitta och så plums i badet! Den här gången visste jag ju att det inte var så mycket fiskar i White Sands, men tog simglasögon ändå för att inte få ont i ögonen. Jag simmade ganska långt ut där det var lugnare och har hela tiden koll under ytan – har man badfobi så har man – och plötsligt ser jag något stort och mörkt snett framför mig. Shit, det kan väl inte vara en muterad piraya! För säkerhets skull simmade jag närmare för att försäkra mig om att det inte var något otäckt havsodjur ute för att tugga i sig mig och alla andra som råkar komma i dess väg.

Eftersom jag sitter här och skriver, förstår du säkert att det inte var ett glupskt monster. Jag vinkade hysteriskt till maken att komma närmare, innan den han försvinna i ilfart, vilket kanske inte var så troligt – för den rörde sig i sakta mak och verkade mest njuta av tillvaron och en trevlig förmiddagstur. Maken hann lugnt fram och vi följde vår nya vän, som nu heter Kiki, under vattnet. Efter en stund kom även Kikis vän Tiki och vi hängde med dem en bra stund.

Kiki och Tiki var enligt mig cirka 45 cm långa och enligt maken cirka 80 cm – han anser att jag inte har något ögonmått, men jag vet inte vem som hade rätt. I alla fall var de två väldigt söta vattensköldpaddor.

Nåväl, maken gick upp och jag tyckte att det var dags att följa efter. Ganska nöjd med mig själv och mitt bad började jag simma mot stranden. Jag hade sett två fina vattensköldpaddor och flera ovanligt stora exotiska fiskar och jag hade inte haft någon våg-incident. När det var tillräckligt grunt för att stå, började jag gå mot stranden och då hände det.

Jag surfade igen!
Det vill säga, en våg kom lyfte upp mig, tryckte ned mig, knycklade ihop mig till en liten boll, snurrade runt mig under vattnet, kastade mig lite fram och tillbaka och spottade slutligen ut mig – vimmelkantig och full med vatten – någonstans på det grunda. Under hela den surfen tänkte jag på de andra i vattnet – där var fullt av till synes obevakade småbarn – hur skulle det gå för dem? När jag någorlunda återfått balansen och kunde se igen, tittade jag oroligt omkring mig. Hur många hade drunknat?

Ingen. Alla andra gick omkring i vågskvalpet som vanligt och såg ut som att det regnade, eller som att solen sken, menar jag – som om inget hade hänt! Så konstigt!

Det positiva är att jag badade med träningstoppen och den satt som berget hur än vågen försökte slita av den!

Nu ska jag bara lägga in några utsiktsbilder från vår balkong, sedan är det frukostdags.

Dagen, och ja, det är havet man ser långt där nere.
Kväll, jag vet klyschighetspris efterfrågas.

See ya!