The big day, eller jag menar The Big Day!
I går gick Ironman av stapeln – världsmästerskap i triathlon på Hawaii.

Vi gick upp strax före klockan fyra, åkte ned till starten, träffade två svenskar, G och J, som vi mött på planet. G skulle tävla och J var som jag, en Ironmate. J och jag lämnade av G och maken och började strosa runt lite för att fundera på vad vi skulle göra de närmaste 10-12 timmarna. Det var ganska mörkt, och precis som vår hyrbil har bilen på bilden inte helt rätt färg – spännande fråga; vilken är den rätta färgen? Svaret avslöjas längre ned i bloggen.

Vi var inte de enda medsörjande som var på plats, men det fanns även andra typer av människor. Jag är ganska säker på att exempelvis det Hawaiianska melodifiestivalbidraget var där också.Klockan 6.50 efter ganska lång väntan startade äntligen simningen för Maken och J:s pojkvän. Mitt tumhållande dagen innan för mindre vågor, kunde jag likaväl ha struntat i, för det verkar inte ha hjälpt det minsta. Trist – jag kunde ha gjort så mycket vettigt istället!
Någon av alla galningar på bilden nedan är min make, förhoppningsvis. Troligtvis har jag missat honom som jag brukar.

Sedan var det dags för cykling och jag var med på säkert fem ställen och fotade och skrek. Tror du maken hörde mig? Som straff för det lägger jag upp en bild som visar vilka superatleter som faktiskt dominerade tävlingen. En ledtråd, just den här superatleten kör så snabbt att hon är suddig …
Under cyklingen, som tog nästan 6 timmar ägnade J och jag oss åt att köpa diverse ät- och drickbart. Jag fick veta att hon och G hela veckan druckit kranvattnet (Maken: Nej, du kan absolut inte använda isen i frysen, det är värst av allt!) och ätit ute, både sallad (Maken: Nej, akta dig för sallad det har jag hört är värst!) och annat. Det jag märkte på restaurangbesöket var att det där med kontokortssäkerhet ligger en aning efter i USA. Först lämnade vi in korten, sedan fick vi bestämma vilken procent vi skulle ge i dricks, vilket enligt mina beräkningar måste tyda på att de sparade våra kontokortsuppgifter!

…..

(Ursäkta pausen, jag skulle gå och hämta lite färsk ananas och låren hade klistrat fast sig i läderstolen. Det tog en stund att slita loss dem. Det positiva är att pälsen på låren gick bort. Maken erbjöd sig att smörja in stolsitsen med lite olja. Har inte bestämt mig för om det är en bra idé än. )

Nåväl maken tog sig igenom cyklingen på cirka 45 minuter längre tid än han hoppats. Tydligen var det lite backigt, varmt och blåsigt – men jisses hur mycket vekling får man vara? Några mesar blåste till och med av vägen. Jag min stackare höll ju på att storkna i värmen – över en timme stod jag på samma ställe och stirrade efter honom (vit hjälm, vit tröja, svarta byxor … vit hjälm, vit tröja, svarta byxor … Ja! … Nej, det var någon annan. … Vit hjälm, vit tröja, svarta byxor … o s v nästan i all oändlighet). Till slut såg jag suddig och det måste han gjort med, för tror du han såg mig när jag skrek och hejade den här gången?

När han växlat och kom förbi igen till fots, var första gången han såg mig på hela loppet (7 timmars hejande förgäves alltså).
Ja, sedan var det ju bara en maraton kvar – no biggie. Jag fick tyvärr ingen bild på målgången – för jag var som sagt inte ensam där.
Maken gick i alla fall i mål på en tid som var 1,5 timmar längre än i Kalmar – vilket han nog var ganska nöjd med. Själv tycker jag nog att han fegade lite – för när jag sa att han såg oförskämt pigg ut fick jag svaret:
– Hade det varit en mil till hade jag orkat det.

Efter makens målgång tog deerehawjjjjjjjehnm…….
———-
Ursäkta jag gled av stolen, den blev så hal av all olja.

Var va vi nu? Jo, just ja! Efter makens målgång tog det inte så lång stund förrän det blev mörkt igen.

Så här års (och kanske alltid, för de har nog bara så här års) blir det mörkt strax efter klockan sex på Hawaii och då blir alla bilar grå igen.

Men om man använder blixt, kan man se vilken färg bilarna egentligen har.
smiley

PS:Kommer genast börja med avsnitt 6, som förhoppningsvis blir extremt kort. Jag måste nämligen fortsätta jobba för att få bort de otroligt stora och tunga påsarna jag skaffade under ögonen på flygturen hit.