Försöker skriva kort nu!
Vi beslutade att åka till Captain Cook monumentet. Det gick så där. Vi kom till en annan vik Kialakekua bay, där det också skulle finnas delfiner. Det gjorde det inte. Med dödsförakt hoppade vi i vattnet emellan de stora vågorna som slog mot stenstranden (se pil), men inte en endaste liten delfin såg vi. Jag såg typ två fiskar. Yea …

Det var i alla fall vacker utsikt på vägen dit.

Socialt säkerhetsexperiement
För att inte ha för långtråkigt utförde vi också ett socialt experiment. Frågan var – hur pålitliga är folk på Hawaii?

Under vårt besök på Coconut Grove, som tydligen är en välkänd marknad (fast det såg ut som ett gäng restauranger och affärer) lämnade vi bildörren vid förarplatsen på vid gavel. Sedan gick vi och åt pizza och shoppade. Under måltiden pratade vi med en kille som kom från en massa ställen(som Colombia, Brasilien och Libanon, och hade bott i USA, Tyskland och Skåne (!). Han kände till en hel del om Sverige och kunde till och med ett par ord; “Tack och varsågod”. Han jobbade vanligtvis som missionär i krigsdrabbade områden, men nu som lite av varje. Han bodde sedan tre år i Hawaii och hade varken TV eller bil. Enligt honom var Hawaiianerna så trevliga för att de alltid var höga. Så ja, eh … nu vet vi det … eller nåt.

När vi kom tillbaka till parkeringen sa maken:
– Är det där vår bil?
– Menar du den med dörren på vid gavel, så ja, svarade jag.

Nu hade jag visserligen tagit med mig kamera, pass och plånbok, men det fanns ju fortfarande en del grejer kvar när vi gick. Så hur gick det?
Tumtararumtumtum! (Det ska föreställa en fanfar).
Jo, vår undersökning visar att befolkningen här är ärlig. Allt vi hade i bilen var kvar! (Jag vet i och för sig inte exakt hur många tomma vattenflaskor vi hade, men om man ska sno en vattenflaska borde det väl var rimligt att ta en med vatten i?)
Frågan är nu: Hur länge hade bilen kunnat stå orörd med dörren öppen på valfri plats i Eskilstuna utan att någon hade snott något. Vilken idé! Det kan bli vårt nästa sociala experiment!

Efter denna upplyftande erfarenhet åkte vi till Kahalui beach (som ligger en bit bortom White sands på Alii drive) och simmade med vattensköldpaddor och extremt många fina fiskar. Det var så många olika vackra varianter att jag är övertygad om att människan inte skulle kunna hitta på något liknande!

Vi kom också på att man inte behövde kunna simma här. Vattnet är så salt att man får kämpa för att hålla sig under vattenytan. Gör man inget flyter man upp som en kork och driver in till land.

Jag avslutar med en bild på min fina bil, som vi åker förbi nästan varje dag. Okej, den är kanske inte min än, men den är till salu och den ropar mitt namn.
Hur sjutton ska jag få ned den i resväskan?

PS: Jag är verkligen en fena på att fatta mig kort!