So finally time to swim with dolphins!
Or not.
Idag bestämde vi oss för att lyckas ta oss till Captain cook monument, där det skulle finnas delfiner och bra snorklingsvatten. Inte så konstigt att vi missade stället igår, eftersom det var en smal stig från vägkanten rakt ned mot havet. Den här skylten stod vid starten på stigen.

Vi tänkte två gånger.
1, Oj, hur ska det här gå? Menar de 4 timmar dit, eller 4 timmar dit och tillbaka? Kanske inklusive snorkling …
2, Asch, de tänker säkert på överviktiga amerikaner, 2-4 timmar gäller nog inte oss!

Efter en stund mötte vi ett par som stod och vilade under ett träd.
– Hi!
– Hi!
– have you been down there?
– Yes.
– Is it far?
– About half an hour – an hour in all.
– Cool, no problem then! Did you see any dolphins?
– No, and we’ve been here since 8 this morning …

Bummer, bummer, bummer! Jag ville ju simma med delfiner! Nåväl, vi bestämde oss för att i alla fall slå de där veklingarnas tid och gick vidare med god fart. Vi hann möta flera personer på väg ned, exempelvis några som sa att vi gått halvvägs – när vi gått lääänge. Men vi vandrade vidare, även om stigen ibland inte ens syntes i vassen. Ja, vass – vass i typ fem kilometer!
Bildbevis: vass! Vill också säga att den töntiga vandrarstaven inte är min …

Efter ganska lång väg i hög vass fick vi som tur var lite utsikt att titta på.

Vi slog veklingarnas tid med närmare tio minuter och kände oss rätt nöjda (läs svettiga) när vi kom ned till monumentet, som inte var så himla mycket att se.

Så här står det:
In memory of the great circumnavigator, Captain James Cook, R.N. Who discovered these islands on the tenth of Januari 1770, and fell near this spot on the 14th of February a.d. 1779. – This monument was erected in November a.d. 1874 by some of his fellow countrymen.

Det som var roligare att se var alla monguster som sprang runt som små busiga ekorrar och försökte rota i folks matsäckar. ( I alla fall tror vi att det var det de var).

Som vanligt kastade vi oss dödsföraktande i vattnet, trots att det nu hade börjat åska och småregna. Det var superfint att snorkla där (att jag bara klarade att snorkla ungefär tre minuter innan jag fick panik och återgick till mina simglasögon behöver vi inte fundera på – men hur 17 ska man kunna andas genom det där lilla otäcka röret?)
Det var i alla fall superfint att simma över revet med alla fiskar och se ut över/under det blåa oändliga vattnet utanför revet.

Efter badet, när det regnade ganska mycket satte vi oss och åt vår excellenta medhavda matsäck – en förpackning vi hittat på Safeway med babymorötter, selleri, sockerärter, broccoli och dip. Vädret var väl kanske inte helmysigt och vi beslöt att gå upp igen. Bara en timmes uppförsbacke! Tjolahopp!

Sammanfattning två timmars promenad, 20 minuters snorkling, god matsäck, regn, blixtar och dunder och INGA delfiner. MEN på vägen mötte vi även två svenskar och de tipsade om ett annat ställe att träffa delfiner på, så vi får väl se om det blir några i morgon!

Kram